Prémium minőségű nedves állateledel gyártó társaságunk a Piko Pet Food Kft. 2013-ban alakult.
A 6000 m2 alapterületű üzemcsarnokunk a jelenleg elérhető legmodernebb berendezésekkel felszerelt állateledel gyártó üzemmé vált. A különböző gyártástechnológiai berendezések speciálisan állateledel gyártáshoz lettek kifejlesztve.

Munkatársaink

Fiatal és tapasztalt munkatársaink vegyesen alkotják a társaság szakember gárdáját. Kollégáink elkötelezett állatbarátok, akiknek hívatásuk, a társállataink számára lehető legjobb teljes értékű eledelek gyártása. A technológiai szakembereink több mint 25 év gyártási, fejlesztési tapasztalattal rendelkeznek.

Technológia

A feldolgozott alapanyagokat úgy illesztjük bele receptúráinkba, hogy minél közelebbi állapotot alkosson a kutyák, és macskák ősi és napjainkban felvett táplálkozási szokásaihoz, elvárásaihoz. Tökéletes elkeverés, kíméletes többszörös aprítási fázisok a mikrofinomság eléréséig a könnyebb emésztés, és felszívódás érdekében. A jelenlegi legmodernebb hőkezelési technológiával sterilizáljuk termékeinket. A technológia célja az aromavesztés elkerülése, az így hő kezelt termékek megőrzik ízvilágukat.

Alapanyag

Kiváló alapanyagból lehet kiváló terméket létrehozni!
A  termékeinkhez használt alapanyagok a humán táplálék egészségügyi paramétereinek is megfelelnének. Élelmiszerek előállításához nevelt haszonállatokból származnak, és élelmiszer üzemekben kerültek előállításra.  A jobb emészthetőség érdekében minden termékünk válogatott alapanyagokból, magas hús tartalommal és teljes kiőrlésű gabona hozzáadásával készül. Az élettani hatásokjobb elérése érdekében az alapanyagokat élelmiszer minőségű vitaminokkal, ásványi anyagokkal és aminosavakkal dúsítjuk.